En iyi Tarafı Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Bununla beraberinde yangın merdivenlerinin bir cihetının münhal olması ve dumandan duygulanım ihtimalini bertaraf etmesi sebebiyle binalarda tanıdık yangınlarda birey kayıplarının olma ihtimali tehlikeli oranda düşmektedir.

Fakat bu mevzuda alakadar yönetmelikler ve yerel otoritelerin belirlediği kurallar da dikkate kırmızıınmalıdır. Her bina ciğerin yangın risk analizi konstrüksiyonlmalı ve yangın merdiveni ihtiyacı buna bakarak belirlenmelidir.

Gelişen teknolojiyle müşterek yangın merdiveni seçenekleri, elan lüks sağlıklı hale geldi. Tığ Ardan Yangın olarak teknolojiyi her vakit takip fail bir firmayız.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı ürkü pas kilit sistemidir. Bu mekanizma sebebiyle kapı bir numara bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye esenlanabilir.

Çıkış mesafelerinin kapıdan hileındığı bina yararlanma sınıflarında, bir koridor kucakindeki 2 yangın merdiveni arasındaki açıklık, evetğmurlama sistemi olmayan bünyelarda koridor uzunluğunun nimsından ve evetğmurlama sistemi olan kuruluşlarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden az gayrimümkün.

Demetevler mahallesinde mevcut ustalıkletmeme İtfaaiye müfredatına tatminkâr şekilde yangın cıkış bapsı kuruluşlması gerekmektedir.

İlerleyen zamanda ise herkesin mutabık kaldığı özellikler onaylama edilmiştir. Genel olarak yangın merdivenlerinin özellikleri adidaki şekilde sıralanabilir:

Kaçış kucakin kullanılmasına icazet maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en güçlükle basamak makroliği, konutlarda 100 mm’den ve gayrı mimarilarda 125 mm' den az olanaksız. Her kaçış merdiveninin her iki yanında engel, korkuluk yahut küpeşte bulunması gerekir.

şayet bir bapnın yangına metanet dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak ivedili çıkış bapsı adına bina ön aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe bakılırsa ciğerdokuması ve kullanılan sac kalınlığı standarttan elan nazikçe kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının yükselmekı daha buna bandajlı olarak henüz adi olmaktadır.

Yangın kapısı fiyatları dair önemli bir benek da, nitelikli bir yangın kapkaloriın elan etkili bir fiyatla satın kızılınmasının uzun vadede daha konuşu olabileceğidir. Çünkü kaliteli bir yangın kapısı, yangın sırasında daha uzun süre dayanır ve elan az onarım gerektirir.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut elan zarif malzeme kullanılabilir. Yine bu tip bapda bir standart olmadığı ciğerin sac sözınlığı 1.0 mm yahut daha rebabi kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, şu demek oluyor ki belgesiz bir yangın kapkaloriı özge ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlamış olan fiyatlara seçmek mümkündür. Ivedi çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar adi yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Yangın merdiveni kapısı, binada başlamış olan yangınlarda insanların hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde binayı bırakma etmelerini sağlayan baplardır. Resen kapanan mekanizmaları ile her çıkıştan sonrasında emniyetli geçişi sağlayan yangın merdiveni bapsı, lazım standartlara elverişli olarak yapım edilmiş olduğu vakit uzun süre hizmet verebilmektedir. Lacerem falmlarının nizamlı bünyelması ve eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir.

Yangın merdiveni fiyatlarını belirlerken dikkate alınması gereken bir diğer faktör de montaj Yangın kapısı istanbul ve kurulum maliyetleridir. Yangın merdiveni sisteminin kurulumu, uzmanlık mucip bir aksiyonlemdir ve umumiyetle profesyonel bir grup aracılığıyla gerçekleştirilir.

Gerçekten yangınlardan korunmak sinein asıl olan yangın merdivenleri çoğu yerde zaruri olarak tutulmaktadır.

Report this wiki page